اموزش برنامه ریزی درسی (به طور کامل)

قطعا موفق ترین دانش اموزان، دانش اموزانی هستند که قدرت برنامه ریزی درسی برای خود را دارند، فرقی نمیکند که مشاور داشته باشند یا خیر، در هر صورت فردی برنده است، که بتواند به خوبی برای خود برنامه ریزی درسی انجام دهد. در این مقاله میخواهم به طور بسیار کامل و جامع در مورد برنامه ریزی درسی و نوشتن برنامه درسی بر اساس شرایط مختلف دانش اموزان اطلاعاتی را بهتان ارائه دهم. اول پیسنهاد میکنم تا به این ویدیو نگاه کنید.

در این ویدیو شخصا خودم یک برنامه ریزی درسی را از ابتدا تا انتها مینویسم و تمام روش های اصولی مطالعه، تست زنی، مرور و خلاصه نویسی را که در سایر اموزشهای خودم توضیح داده ام را اجرا میکنم که شما دانش اموزان عزیز نیز بتواند یک برنامه ریزی درسی عالی برای خود بنویسید. جهت دسترسی به مقاله مربوط به بهترین روش های مطالعه اصولی، پیشنهاد میکنم اموزش (نخبگان مطالعه) را ببینید.

چگونه برنامه ریزی درسی کنیم؟

قبل از هر چیز باید بدانید که برای جه هدفی میخواهید برنامه ریزی درسی انجام دهید، برای ازمون های ازمایشی، برای امتحانات دی و خرداد و یا سرفا برای کسب رتبه عالی در کنکور سراسری، مشخصا که نوشتن برنامه ریزی درسی در مورد هر کدام از این 3 عنوان تفاوت مختصری نسبت به هم دارد.

برنامه ریزی درسی برای ازمون های ازمایشی

تصور کنید که در ازمونی ثبت نام کرده اید که 2 هفته بیشتر تا ازمون بعدی فاصله ندارید، مانند ازمون های ازمایشی قلمچی، در این صورت در این 2 هفته باید یک استراتژی مشخصی را دنبال کرده تا بتوانید به بالاترین تراز ممکن در حد خود دست پیدا کنید.

اموزش برنامه ریزی درسی
اموزش برنامه ریزی درسی

بهترین استراتژی که برای کسب تراز عالی در برنامه خود باید لحاظ کنید، این است که در تمام 14 روز نباید برای مطالعه و پیشروی دروس و رسیدن به برنامه راهبردی ازمونتان وقت صرف کنید، شما نهایتا میتوانید حدود 9 تا 11 روز برای پیشروی و رساندن خود به طرح درس برنامه راهبردی وقت بگذارید، و روزهای مابقی را باید فقط و فقط برای مرور و حل تستهای تحلیلی در کنار تست های زماندار صرف کنید.

پیشنهاد میکنم تمام هفته اول و هفته دوم تا روز 2 تا 3 شنبه را طبق اموزشی که در ویدیو بالا خدمتتان توضیح دادم برنامه ریزی کنید و به برنامه ازمون عمل کنید، و روز های پایانی هفته دوم که احتمالا 2 یا 3 روز است به مرور کردن بپردازید، برای اینکار بهتر است تمام تستهایی که از مباحث مشخص شده در روزهای قبل پاسخ داده اید را مجدا تحلیل کنید و پاسخ دهید. فراموش نکنید که این کار مرور تستها، در حقیقت عامل اصلی کسب درصد های قابل قبول در ازمون شماست.

به یک نکته دقت بسیار داشته باشید، قبل از اینکه برای ازمون خود برنامه ریزی کنید، از برنامه راهبردی ازمون خود مباحث مشخصی را برای مطالعه تعیین کنید و فقط برای مطالعه همان مباحث تلاش کنید، در بسیاری از مواقع بهتر است خود را به تمام برنامه راهبردی نرسانید و فقط 60 تا 90 درصد از ان را مطالعه کنید.

برنامه ریزی درسی برای امتحانات دی و خرداد

در ماه امتحان، مشخصا که برنامه باید با اولویت بسیار زیاد برای درسی نوشته شود که امتحان ان را خواهید داشت، اما در ان شرایط رعایت کردن چند نکته در برنامه درسیتان میتواند مفید باشد.

  1. اگر در درسی ضعیف هستید، بهتر است از روزهای قبل ان امتحان به سراغ مطالعه دروس پیش نیاز و پایه ای تر ان درس بروید تا در روز امتحان، بتوانید با امادگی بیشتری در سر جلسه حاضر شوید.
  2. اگر میخواهید بهتر و بیشتر یاد بگیرید میتوانید به عنوان تمرین بیشتر و محک زدن خود، مقداری تست هم جهت تحلیل و درک بیشتر ان درس پاسخ دهید، این کار میتواند تسلطتان را در ان درس بالا ببرد.
  3. برای اینکه در کنار مطالعه تشریحی و امتحانی، بتوانید برای ازمون کنکور سراسری نیز اماده شوید، میتوانید بعد از هر امتحان، در همان روز، ساعات مناسبی را جهت پاسخ دادن به 1/3 تست فصل هایی که برای امتحان مطالعه کردید صرف کنید.

مطمعنا اگر بتوانید در ماه امتحان یک برنامه روزانه مناسب شامل، ساعت خواب و بیداری مشخص و مناسب، استراحت و مطالعه مشخص و مناسب داشته باشید و این 3 عاملی که توضیح دادم را رعایت کنید، حتما میتوانید سود و رشد چند برابری نسبت به زمانهای دیگر داشته باشید.

برنامه ریزی درسی برای کنکور

همانطور که در ویدیو توضیح دادم، نوشتن یک برنامه دقیق و بر اساس یک هدف خاص، چندان هم سخت و دشوار نیست، اما مساله این است که بتوانید نوشتن برنامه را هدفمند طراحی کنید، به این منظور باید تمام تلاشتان این باشد که تمام دروس و یا قسمتی از انها را تا حدود اواخر اسفند و یا فروردین به اتمام برسانید و سپس تلاش برای جمع بندی همان دروسی که به اتمام رسانده اید بکنید، (برای یادگیری اموزش جمع بندی به روش شناور، بر روی کلمه روبرو کلیک کنید. (جمع بندی شناور)

در هدفگذاری مطالعه دروس تا کنکور، باید به چند نکته بسیار مهم دقت لازم را داشته باشید.

  1. اصلا مهم نیست که تمام کتابها را تمام کرده باشید یا نه، مهم این است که چند مبحث را به طور کامل، جامع و با تسلط بالا به اتمام رسانده باشید
  2. کار کردن 100% دروس با تسلط معمولی، قطعا میانگین درصد پایین تری در کنکور به شما دارد، به نسبت کار کردن 70% دروس با تسلط بالا
  3. اگر تا پایان اسفند حدود 80 تا 100 درصد تمام درسهایتان را به اتمام رسانده اید، دیگر وقت مطالعه و پیشروی نیست و 3 ماه بهار را به جمع بندی بپردازید
  4. اگر تا پایان اسفند حدود 60 تا 70 درصد از درسهایتان را به اتمام رساندید، میتوانید تا پایان عید نوروز هم مطالعه و پیشروی کنید و از ان به بعد را جمع بندی کنید
  5. اگر تا پایان اسفند حدود 40 تا 50 درصد از درسهایتان را مطالعه کردید، میتوانید تا پایان فروردین هم به پیشروی و مطالعه دروس جدید بپردازید و سپس جمع بندی کنید
  6. اگر تا پایان اسفند کمتر از 30 درصد از درسهایتان را مطالعه کرده بودید، بهتر است تا اواسط اردیبهشت نیز به مطالعه بپردازید و حجم بیشتری از دروس را مطالعه کنید و در زمان باقی مانده پس از ان، به سراغ جمع بندی بروید.

اموزش برنامه ریزی درسی به طور کامل

اموزش برنامه ریزی درسی
اموزش برنامه ریزی درسی

قبل از هر چیز باز هم پیشنهاد میکنم که برای یادگیری بیشتر، ویدیویی که برایتان اپلود کردم را مطالعه کنید، زیرا به طور بسیار دقیقی در مورد طرز نوشتن یک برنامه ریزی درسی استاندارد توضیح دادم، به علاوه ان در این قسمت نیز میخواهم توضیحات کوتاهی در این رابطه عرض کنم.

برای نوشتن یک برنامه ریزی درسی مناسب، ابتدا باید درسهایی که میخواهید به مطالعه بپردازید را مشخص کنید، دانش اموزان رشته تجربی، مشخصا ریاضی، زیست، فیزیک و شیمی را برای مطالعه دارند، دانش اموزان رشته ریاضی، ریاضی، فیزیک، هندسه، گسسته و شیمی را دارند و دانش اموزان رشته انسانی، در بین 9 درس اختصاصی که دارند بهتر است تنها 4 تا 6 درس را برای مطالعه مشخص کنند و به مطالعه انها بپردازند.

البته اگر دانش اموزی هستید (در رشته انسانی) که وقت بسیاری دارید و میتوانید به سادگی در تمام دروس اختصاصی خود به تسلط برسید، میتوانید تمام دروس را مطالعه کنید و به امید خدا که جزو رتبه برترهای ان سال بشوید.

پس اول دروسی که میخواهید مطالعه کنید را مشخص میکنید، در مرحله بعدی به سراغ اهمیت دروس و ضرایبی که ان درسها دارند میپردازید، طبیعیست که اگر درسی ضریب بالاتری داشته باشد، باید زمان بیشتری برای مطالعه ان درس لحاظ کنید و یا اگر در یک درس ضعیف تر هستید میتوانید حجم ساعات مطالعه ان را بالاتر ببرید.

اگر میخواهید اطلاعاتی در مورد ضرایب دروس در رشته های انسانی، تجربی و ریاضی داشته باشید، میتوانید به این مقالات در سایت توجه کنید: کنکور انسانی، کنکور تجربی، کنکور ریاضی.

برنامه ریزی درسی دانش اموزان مدرسه ای

اگر میخواهید یک برنامه ریزی درسی مناسبی برای دانش اموزان مدرسه ای داشته باشید، بهتر است تایم نامشخصی را برای مطالعه دروس مدرسه در هر روز به عنوان اولویت اول مطالعه دانش اموزان قرار دهید و سپس دروسی را مشخص کرده باشید که در صورت داشتن وقت کافی به مطالعه انها بپردازید. اما باید توجه داشته باشید دانش اموزان در روزهای مدرسه میتوانند در حدود 6 تا 7 ساعت و در روزهای تعطیل در حدود 10 تا 12 ساعت (شاید بالاتر) مطالعه داشته باشند.

اما خواهشی که دارم این است که به فکر زمانی برای استراحت و بازی خود نیز باشید. شخصا جمعه ها را بیشتر از 6 ساعت در برنامه دانش اموز نمینویسم تا به استراحت و بازی بپردازند.

امیدوارم که از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید، در صورت درخواست مشاوره میتوانید بر روی تصویر زیر کلیک کنید تا بتوانید در مورد طرح مشاوره ای بنده اطلاعات بدست اورید.

مشاوره و برنامه ریزی درسی با علی پورصفیان
مشاوره و برنامه ریزی درسی با علی پورصفیان

اگر سوالی براتون پیش اومده خیلی خوشحال میشم که با لبخند 🙂 در قسمت نظرات بپرسید، حتما بهتون پاسخ میدم.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نکته مهم:

میتونید روی عبارت هایی که با رنگ ابی مشخص شده اند کلیک کنید و اموزش مربوط به اونهارو ببینید.

اموزش های الزامی قبولی کنکور

اموزش های پربازدید

پرفروش ترین محصولات

دوره های آموزشی رایگان

محصولات تخفیف دار

فعلا محصول تخفیف خورده نداریم

روش خرید محصولات

نویسنده این مقاله:

keyboard_arrow_up