10 اشتباه در انتخاب رشته

قطعا شما هم مانند بنده از ماه های خرداد و تیر هر سال تبلیغات عجیب و غریبی در مورد انتخاب رشته دیده اید، اگر اشتباه در انتخاب رشته باشند چه؟ ویدیو و عکس هایی که سعی در مجاب کردن شما دارند، تا بدانید که با رتبه های بد و بالا هم میتوانید رشته عالی قبول شوید را دیده اید، به طور مثال تصاویر و یا فیلم هایی که در انها نوشته شده دانش اموزی با رتبه بالا، مثلا 10000 یا 12000 توانسته به رشته پزشکی دانشگاه تهران برسد و یا حتی بدتر، دانش اموزی که توانسته با رتبه 45000 به رشته پرستاری دانشگاه روزانه در تهران راه پیدا کند.

به اصطلاح مشاور نماها و یا افرادی که سعی در گمراه کردن و شیادی از دانش اموزان نا اگاه را دارند تا بتوانند سود بسیار زیادی داشته باشند، دست به چنین کارهایی میزنند، انها در اشتباه در انتخاب رشته شاید نداشته باشند، اما بعضی از صحبت ها احتمالا برای درامدزایی بیشترشان است. اما شمایی که دانش اموز نادناکی هستید، قطعا به افزایش علم، اطلاعات و اگاهی خود اهمیت میدهید و سعی در اگاه سازی دوستانتان را دارید، نباید گول چنین افرادی را بخورید تا اشتباه در انتخاب رشته نداشته باشید.

در این مقاله 10 دروغ شاخدار از این افراد را برایتان اماده کرده ام و در ویدیو زیر که با همراهی و همکاری دوست خوبم جناب علیرضا افشار در یک لایو اینستاگرامی ضبط کرده ایم، توضیحات بسیار ارزشمندی را برایتان اماده کرده ایم، امیدوارم که با دقت تمام به این ویدیو توجه کنید.

10 اشکال و اشتباه در انتخاب رشته

1- ویدیو و عکس ها قابل استناد نیستند

قطعا تصاویر و ویدیوهای بسیازی را دیده اید، تصاویری که میخواهد به شما نشان دهد و این امید را به شما دهد که میتوانید با رتبه بد و رتبه ای که در واقعیت نمیتواند رشته های خوب در دانشگاه های خوبی را برایتان بیاورد، شما میتوانید رشته های عالی را در دانشگاه های عالی قبول شوید، سوالی از شما دارم، به چه دلیل به این تصاویر اعتماد میکنید؟

اشتباه در انتخاب رشته
اشتباه در انتخاب رشته

سناریوی همیشگی که از بسیاری دانش اموزان بعد از اعلام نتایج شنیدم، دانش اموزان زیادی همیشه و هر سال پس از اعلام نتایج به پیش بنده می ایند و از مشاور های مختلفی که بهشان اعتماد کرده بودند پیش من گلگی میکنند، همان هایی که خود بنده انها را کاملا شفاف منع کرده بودم، و میگویند با هزار قول و ضمانتی که به انها داده شده باز هم نتوانستند رشته مورد علاقشان را قبول شوند. میگوییند: “استاد عکس به من نشون داد که طرف با رتبه 25 هزار توسنته پرستاری دانشگاه تهران قبول بشه، اما چرا منو نتونست با رتبه 10 هزار پرستاری همون دانشگاه قبول کنه؟ بازهم اشتباه در انتخاب رشته؟

اشتباه در انتخاب رشته
اشتباه در انتخاب رشته

این مشکلات تماما به خاطر نداشتن علم و اگاهی از طرف خود دانش اموز است که موجب بروز اشتباه در انتخاب رشته میشود. دانش اموزی که اطلاعات دقیق دارد (که در ادامه همین مقاله بسیار اگاهتان خواهم کرد) هیچ وقت گول این افراد را نخواهد خورد، و یا حتی به ویدیو هم نباید اعتماد کرد، طبق گفته های استاد افشار، ایشان با بسیاری از ادیتور های ویدیو صحبت کرده اند و انها گفتند مشاوران بسیاری ویدیو هایی برایشان فرستاده اند برای ادیت کردن، که وقتی کد پیگیری دانش اموزی را داخل سایت سنجش وارد میکنند، در لحظه اخر که سایت صفحه جدیدی را بیاورد، انها کد پرسنلی را عوض کرده اند و… (متاسفانه به ویدیو هم نمیشه اعتماد کرد)

پس ایشان لزوما اشتباه در انتخاب رشته نداشتند، بلکه با صحبتهای فریبنده قصد سود جویی بیشتر داشتند.

اشتباه در انتخاب رشته
اشتباه در انتخاب رشته

خلاصه کلام، هیچ اتفاقی اتفاقی نمیفتد، این مقاله را تا انتها بخوانید و با دانش و علم کافی به افراد قابل اعتماد، اعتماد کنید.

2- شاید ازاد بوده نه روزانه

در تبلیغاتی که در انتخاب رشته وجود دارد، شاید حقایقی را بشنوید اما انها 100% چیزی که شما تصور میکنید نباشند، یعنی شاید به شما بگویند که ما توانسته ایم دانش اموز را در رشته دندانپزشکی قبول کنیم، قطعا در اولین نگاه شما اینگونه تصور میکنید که منظور دندانپزشکی روزانه است، اما شاید منظور شخص دانشگاه ازاد و یا دانشگاه پردیس خودگردان باشد.

در بسیاری از مواقع شاید اطلاعات کامل را بهتان ندهند و این اشتباه در انتخاب رشته نیست، ازتان خواهش دارم که ابتدا اطلاعات کامل و ملزومات کامل را دریافت کنید و سپس قصاوت کنید.

3- ممکن است رتبه کل را به جای رتبه در سهمیه نهایی نشان دهند

عزیزان این را بدانید که تنها رتبه ای که برای انتخاب رشته کردن اهمیت دارد، فقط و فقط رتبه در سهمیه نهایی است و نه رتبه دیگری، اما شاهد این بودیم که یک فرد برای اینکه بتواند سود بیشتری را از دانش اموزان دریافت کند، قبول شدن دانش اموزش را با کاملترین اطلاعات ممکن نشان میدهد و ثابت میکند اما یک نکته وجود دارد، اینکه برای قبول شدن در دانشگاه نباید رتبه کل را نشان داد تا حالت اقوا گرایانه پیدا کند، باید از رتبه در سهمیه نهایی نام برد. اینک نظرتان چیست؟ ایا اشتباه در انتخاب رشته صورت گرفته است؟

اشتباه در انتخاب رشته
اشتباه در انتخاب رشته

مگر چقدر میتواند تفاوت داشته باشد؟ مثالی برایتان میزنم، کسی که رتبه در سهمیه نهایش مثلا 2500 شده است قائدتا میتواند رشته داروسازی را قبول شود، حال همین دانش اموز رتبه کلی که کسب کرده عدد 8000 است، “اگر یادتان باشد گفتم که برای نداشتن اشتباه در انتخاب رشته فقط رتبه در سهمیه نهایی اهمیت دارد و رتبه کل کاملا بی تاثیر است) حال اگر مشاوری به شما بگوید که این دانش اموز را با رتبه 8000 توانسته به رشته داروسازی برساند، چه فکری میکنید؟؟ منظور از دروغ شاخدار، همین است.

اشتباه در انتخاب رشته
اشتباه در انتخاب رشته

4- هیچ کد مخفی وجود ندارد

مشاهده شده که بعضی افراد از این نوع دروغ ها در انتخاب رشته سر هم کرده اند که میتوانند به بعضی از کدهای مخفی که برای قبولی افراد خاص موجود است دسترسی داشته باشند!!!! عزیزان چه کد مخفی واقعا؟ یک حقه کثیف برای اقوا گری و دزدی از دانش اموز، بدانید و اگاه باشید که تنها کد رشته محل هایی که میتوانید با انها قبول شوید و وارد دانشگاه شوید، همان کد رشته محل هایی است که در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری وجود دارد.

اگر شخصی به شما بگوید که کد های مخفی برای قبولی شما دارد، بدانید که در زمان ثبت کد رشته محل ها در سایت سنجش برای انتخاب رشته، اگر کد غیر اشنا و جدیدی بزنید، ان کد به هیچ عنوان در سایت ثبت نمیشود و با پیام ناتوانی در انجام ان کار مواجه میشوید، اما تنها زمانی میتوانید کد صحیحی را وارد لیستتان در سایت سنجش کنید، که ان کد رشته محل در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ثبت شده باشد.

5- اگر پول بیشتر بدهم حتما قبول میشوم

این دیگر چه حرف عجیبیست! به چه دلیل باید اینگونه باشد؟ مشاوران بسیار زیادی هستند که با وجدان کاری و انصاف فعالیت میکنند و البته مبلغ مناسبی نیز دریافت میکنند و در نهایت هم خودشان و هم دانش اموز از نتیجه کسب شده رضایت کامل دارند، اما بسیاری از مشاوران و شیادان هستند که فقط به قصد دزدی از دانش اموز وارد عرصه انتخاب رشته میشوند و هیچ تفاوتی در مبلغی که میگیرند نمیکند، انها میتوانند مبالغ بسیار بالا و یا مبالغ ناچیزی دریافت کنند. گاهی این وجدان فرد است که میتواند موجب داشتن یا نداشتن اشتباه در انتخاب رشته شود.

انتخاب رشته بدون اشتباه در انتخاب رشته با علی پورصفیان
انتخاب رشته بدون اشتباه در انتخاب رشته با علی پورصفیان

در حالت کلی، یک انتخاب رشته معقول، یک قیمت مشخص و مناسبی دارد، اگر از این مقدار بسیار بالاتر و یا بسیار کمتر باشد، بهتر است که کمی شک کنید، دست نگه دارید و بیشتر به تحقیق بپردازید. خود شما دانش اموز عزیز باید به قدر کافی علم و اگاهی از انتخاب رشته داشته باشید تا بتوانید در تشخیص این موارد عالی عمل کنید.

6- چون مشاور سنجش هستم، میتوانم با پارتی بازی قبولت کنم

این دیگر چه حرفیست، ظرفیت قبولی و پذیرش دانشگاه چه ربطی به سازمان سنجش دارد، جدای از اینها باز هم چه ربطی به یک فرد بسیار عادی در این سازمان بزرگ دارد؟؟ این دروغ های انتخاب رشته از جمله ضعیف ترین و مضحک ترین حرف هاییست که میتوان زد، عزیزان از شنیدن این حرف ها هم پرهیز کنید، چه برسد به باورش!!

7- پزشکی با رتبه 40 هزار، یک دروغ است

عزیزان در این مرحله میخواهم به شما اثبات کنم که به چه دلیل چنین باوری دارم، هر رشته ای در کشور عزیزمان ایران، یک ظرفیت مشخصی دارد، به طور مثال تصور کنید که کل ظرفیت رشته پزشکی در سال، 3000 نفر باشد. این جمله به چه معنیست؟؟ به این معنی که در ان سال فقط و فقط 3000 دانش اموز میتوانند در این رشته در تمام دانشگاه های روزانه، پردیس و ازاد ثبت نام کنند.

یک عملیات ریاضی ساده انجام دهیم، 3 منطقه متفاوت داریم که دانش اموزانشان با هم در رقابت هستند، در نتیجه 3 دسته 1000 نفری دانش اموز داریم که رتبه های 1 تا 1000 را کسب کرده اند، چقدر احتمال دارد که این عزیزان در رشته تجربی که رتبه 1 تا 1000 اورده اند، بخواهند رشته ای غیر از رشته پزشکی بیاورند؟؟؟ احتمالا دانش اموزانی که در رشته تجربی توانسته اند رتبه 1 تا 1000 را بیاورند، میخواهند تا رشته های اصلی نظیر، اول پزشکی و دندانپزکی، سپس داروسازی و دامپزشکی و سپس پرستاری را قبول شوند، پس در نتیجه میتوان گفت:

در منطقه 1 و 2 و 3 حدود 30 تا 40 درصد از دانش اموزانی که رتبه 1 تا 1000 اورده اند، به سمت رشته پزشکی میروند، پس اگر ما برای رشته پزشکی در هر منطقه فقط 1000 نفر ظرفیت داشته باشیم، طبق صحبتی که شد، حدودا تا رتبه 2500 در هر منطقه میتوانند وارد رشته پزشکی شود!

(لطفا یک بار دیگر 3 پاراگراف بالا را مطالعه کنید)

به همین دلیل است که با رتبه های بالای 3 و 4 و 5 هزار دیگر به هیچ عنوان نمیتوان در رشته های تاپ پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در رشته تجربی قبول شد (البته برای رشته های دیگر نیز، همین فرمول پابرجاست) و اگر رتبه در سهمیه نهایی شما مثلا 10000 شده باشد، میتوانید تمام کد رشته محل های پزشکی را انتخاب کنید، اما به خاطر پر بودن ظرفیت ها، غیر ممکن است که قبول شوید. (مگر در شرایطی خاص، که در سایر مقالات حتما توضیح میدهم)

انتخاب رشته بدون اشتباه در انتخاب رشته با علی پورصفیان
انتخاب رشته بدون اشتباه در انتخاب رشته با علی پورصفیان

8- پذیرش پرستاری بدون کنکور (با سوابق تحصیلی)

به یاد دارم که در انتخاب رشته سال 99، دانش اموزان بسیاری به من پیام میدادند و یک سوال پرتکرار را میپرسیدند، اینکه چطور میتوانند بدون کنکور و با سوابق تحصیلی، وارد رشته پرستاری شوند؟؟ مشخصا سوالشان به گونه ای طرح شده بود که انگار واقعا میتوانند این کار را انجام دهند و فقط به دنبال پاسخ و راهکار بودند.

زمانی که از انها مبپرسیدم به چه دلیل چنین باوری دارید، میگفتند که در خود دفترچه راهنمای انتخاب رشته با سوابق تحصیلی نوشته شده!! اگر اشتباه نکنم من ان سال برای 3 الی 4 بار ان دفترچه را مطالعه کردم و به هیچ عنوان در بین تمام رشته های موجود چنین چیزی ندیدم، سپس بر اثر کنجکاری چنین جست و جویی در گوگل داشتم “پرستاری بدون کنکور”

شاید باورش برایتان سخت باشد، اما در نتایج گوگل چنین چیزی موجود بود، نگاهی به سایت ها انداختم و متوجه شدم چند سایت بزرگ، یک خبر کاملا مشترک و یکجور را از روی هم کپی برداری و منتشر کرده بودند، هر چقدر که ان سایتها را گشتم باز هم چنین چیزی پیدا نکردم، تا اینکه با پشتیبانی سایت تماس گرفتم و خود را جای یک دانش اموز جا زدم و پرسیدم: منظورشان از ان خبر چیست؟؟ و جالب این است که ان شخص در جواب گفت: ان مقاله برای قدیم است و الان چنین قانونی دیگر وجود ندارد!!

در زمان قدیم؟؟ پس چرا من از ان خبر نداشتم؟؟ گول حرف های دروغ را نخورید. و بازم مواردی که میتواند موجب باعث انحرافتان شود و جزو اشتباه در انتخاب رشته محسوب نمیشوند.

9- با رتبه ای که دارید، چه رشته ای قبول میشوید؟

عزیزان بهترین کاری که میتوانید انجام دهید تا بدانید که با رتبه خود چه رشته ای را میتوانید قبول شوید، این است که وارد صفحه انتخاب رشته قلم چی شوید، در ان صفحه میتوانید رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید، در اخر نیز رتبه مشخص شده و اطلاعاتتان را وارد کنید و در اخر با فشار دادن یک کلیک متوجه شوید که حدودا چه رشته هایی را میتوانید قبول شوید. رنج رشته هایی که برایتان نشان میدهد بسیار واقعی هستند و میتوانید انها را ملاک قرار دهید.

با این روش دیگر گول حرف های دروغین سایر مشاوران را نخواهید خورد. و به هیچ عنوان دچار اشتباه در انتخاب رشته نخواهید شد.

10- یک برگه پر از کد، اشتباه در انتخاب رشته

بسیاری از افراد را دیده ام که در اخر فقط چند خط کد رشته محل به دانش اموز میدهند و به اون ضمانت قبولی را میدهند، عزیزان به این شیوه قبول شدن به احتمال زیاد که نمیتواند برایتان خوش ایند باشد، زیرا مهم فقط و فقط قبول شدن در کنکور نیست. مهم این است که بهترین رشته، بهرین دانشگاه را بر اساس شرابط خودتان قبول شوید. با ذکر یک مثال قضیه را برایتان جا میندازم:

تصور کنید اکبر و اصغر که هر دو نفر ساکن تهران هستند، رتبه های 1050 و 1051 را اورده اند، در این حالت هر دوی این دو نفر میتوانند یک رشته مشخص در یک دانشگاه مشخص را قبول شوند اما شاید برای اکبر بهتر باشد تا وارد دانشگاه علامه تهران و برای اصغر بهتر باشد تا وارد دانشگاه بوعلی همدان شود. اینکه چه انتخابی برایمان بهتر است، امروزه عیار گم شده کار انتخاب رشته بسیاری از مشاوران است.

در مقاله اموزش رایگان انتخاب رشته از 0 تا 100 به طور کامل در قسمت اخر مقاله در مورد اینکه چطور لیست دوم را بدست اوریم و قبل از ان شخصی سازیش بکنیم را توضیح دادم، ازتان دعوت میکنم که حتما به ان مقاله توجه کنید تا بتوانید بر اساس موضوعات بسیاری، لیست خود را شخصی سازی کنید. و به اندازه ای اموزش ببینید و یاد بگیرید، که دچار اشتباه در انتخاب رشته خود نشوید.

انتخاب رشته بدون اشتباه در انتخاب رشته با علی پورصفیان
انتخاب رشته بدون اشتباه در انتخاب رشته با علی پورصفیان

امیدوارم که انتخاب رشته فوق العاده عالی و ایده عالی داشته باشید. و دچار اشتباه در انتخاب رشته نشوید.

عقاب باشید

اگر سوالی براتون پیش اومده خیلی خوشحال میشم که با لبخند 🙂 در قسمت نظرات بپرسید، حتما بهتون پاسخ میدم.

مقالات مشابه

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نکته مهم:

میتونید روی عبارت هایی که با رنگ ابی مشخص شده اند کلیک کنید و اموزش مربوط به اونهارو ببینید.

اموزش های الزامی قبولی کنکور

اموزش های پربازدید

پرفروش ترین محصولات

دوره های آموزشی رایگان

محصولات تخفیف دار

فعلا محصول تخفیف خورده نداریم

روش خرید محصولات

نویسنده این مقاله:

keyboard_arrow_up