با 8 روش استعدادیابی، 5 تا 20 سال جلو تر خواهید بود

سلام عزیزان، این مقاله رو میخوام بر اساس زندگی خودم بگم، من علی پورصفیان هستم و اگر استعدادیابی به روش صحیح و اصولی رو در سن 18 سالگی انجام میدادم، قطعا امروز جایگاهی بسیار بالاتر و عالی تر میتونستم داشته باشم. اگر مدیر مدرسه ای بودم، قطعا استعدادیابی تمام دانش اموزان رو جزو واجبات قرار میدادم، اگر در سیتسم اموزشی کشور بودم هم دقیقا همین کارو میکردم. انجام این کار میتونه بسیار بسیار بسیار حائز اهمیت باشه که در این مورد میخوام صحبت کنم.

دلیل واجب بودن استعدادیابی چیست؟

استعدادیابی چیست؟
استعدادیابی چیست؟

الزام این کار مهم رو میخوام یا داستان زندگی خودم توضیح بدم، زمانی که 18 ساله بودم و برای کنکور سراسری اماده میشدم، مثل باقی دانش اموزان سوالهای بزرگی در سر داشتم:

  1. اینده من چه میشود؟
  2. من برای انجام چه کاری عالی هستم؟
  3. من چه کاره خواهم شد؟
  4. چه شغلی هست که اگر داشته باشم بسیار موفق و ثروتمند میشوم؟
  5. چه رشته هایی بازار کار دارند؟
  6. و…..

اگر این سوالات را امروزه از شخصی بپرسید، بی چون و چرا با شما در مورد رشته های شاخه تجربی صحبت میکنند، اما در زمانی که من 18 ساله بودم، ” سال 1388 ” پاسخ ها به سوالات من کاملا متفاوت بود، ان زمان همه به سمت رشته های مهندسی برق و مکانیک گرایش پیدا میکردند، اگر از کسی راهنمایی میخواستید، به اتفاق همین رشته ها را از انها میشنیدید، ان زمان تمام دانش اموزان زرنگ و باهوش به سمت رشته ریاضی میرفتند، برعکس امروزه که این دانش اموزان فکر میکنند تجربی مناسب انها است.

اگر میخواهید با چالش های کنکوری من بیشتر اشنا شوید، حتما مقاله ” چطور رتبه 32 کنکور شدم ” را مطالعه کنید و از ویدیو داخل ان لذت ببرید.

در اخر چه شد؟ بنده بدون اینکه استعدادیابی بشوم، به سمت در دانشگاه رشته برق قدرت را مطالعه کردم، تا زمانی که متوجه شدم از این درسها متنفرم، از رشته برق فراری هستم و هیچ لذتی از ان نمیبرم، از مشاغل مربوط به ان چطور؟ کار در شبکه های دیسپاچینگ برق؟ کار در نیروگاه های تولید برق؟ کار در شرکت های برقی و اکترونیکی و حتی کار در ساختمان به عنوان برقکار، هیچ کدام را نمیپسندیدم و دوست نداشتم.

برق قدرت
برق قدرت

به دلیل تنفری که به این رشته چیدا کردم، درسم را دیرتر از سایرین تمام کردم و در سال 1395 و 1396 فارغ التحصیل شدم، من لیسانس برق دارم اما هیچ لذتی از ان نمیبرم، اما تمام هزینه های مالی، عمر و وقتی که صرف کردم چه شد؟ در ان سن وقتی که متوجه میشوید تمام کارهایی که انجام داده اید یک ضرر بزرگ بوده و و باز هم همان سوالات بزرگ به سراغتان می اید، اما اینبار بسیار مهمتر و جدی تر!!!! به راستی که من باید چه کاره شوم؟ ایا میتوانم در زندگی موفق و خوشبخت باشم؟ شغل رویایی من چیست؟

الزام استعدادیابی دقیقا همین است، به خاطر دارم از سال 1390 در لباس فروشی کار کردم، دست فروشی کردم، در نجاری کار کرده ام، کارگری و سرویس مجالس کار کرده ام، در شرکت تبلیغاتی کار کرده ام، برقکاری ساختمان انجام داده ام، حتی در شرکت برق نیز فعالیت داشتم اما از هیچ کدام انها لذتی نبردم، سالهای زیادی از عمرم را مشغول پیدا کردن همان سوال های مهم بودم، تا زمانی که با شغل اموزش و کسب و کار اینترنی و مشاوره تحصیلی اشنا شدم، از بین تمام سالهای فعالیتم، انگار که معشوق و گمشده خود را پیدا کردم.

بیش از 7 الی 8 سال هزینه فراوان، تلاش فراوان، استرس و نا امیدی فراوان، بالاخره متوجه شدم که عاشق مشاوره و اموزش دادن هستم، ان هم زمانی که چندین و چند شغل را امتحان کرده بودم.

چرا باید چنین سرمایه هایی را هزینه کرد؟

افزایش نرخ بیکاری
افزایش نرخ بیکاری

اکنون که 32 سال سن دارم، متوجه شدم که عاشق روانشناسی و عصب شناسی هستم، اما بهتر نبود همین مساله را در سن 18 سالگی متوجه میشدم؟ چرا باید 14 سال از عمرم بگذرد و به تازگی مسیر درست زندگی خود را پیدا کنم؟ اگر در همان سن استعدادیابی میشدم قطعا در دانشگاه روانشناسی میخواندم، و قطعا تا مقطع دکتری پیش میرفتم و امروزه از بهترین و بزرگترین روانشناسان ایران میشدم، اگر استعدادیابی میشدم دیگر ان 14 سال هزینه مالی، جانی و زمانی را متحمل نمیشدم.

خداوند متعال و مهریان با من یار بود تا در این سن متوجه شدم که مسیر اصلی زندگی من چیست، اما متاسفانه بسیاری از مردم کشور اینگونه نیستند! بسیاری از مردم متاسفانه هنوز هدف دقیق و مناسبی برای خود ندارند و نمیدانند که موفقیت انها در گروی انجام چه کاری است.

استعدادیابی چیست؟

استعدادیابی مجموعه ای از تستهای روانشناسی است که به کمک ان میتوان متوجه شد که هر فرد، چه ویژگی ها و خصوصیات اخلاقی دارد، و ما در کل مجموعه ای ان استعدادها و ویژگی ها هستیم. هر شخص یک استعداد ویژه ای دارد که شبیه دیگری نیست، هر فرد در انجام کاری قوی است که فرد دیگری نیست، از قدیم صحیح گفتند که : ” هرکه را بحر کاری ساختند ” در این مقاله میخواهم چندین مورد تست عالی برای شناخت بهتر خصوصیات و ویژگی های خود را نام ببرم، میتوانید از انها استفاده کنید.

در اخر برای استعدادیابی صحیح و اصولی، باید تمام تنوع شغلی را بر اساس خصوصیاتی که دارید امتیاز داد تا متوجه شد دقیقا انجام کدام کار و داشتن چه شغلی میتواند برایتان لذت بخش باشد و موجب موفقیتتان شود. البته که این کار باید توسط یک شخص با تجریه، کارکشته و متخصص انجام شود، به همین دلیل میخواهم دوست عزیزم جناب اقای مصطفایی عزیز رو بهتون معرفی کنم که سالیان بسیاری است در این حوزه فعالیت دارند، میتوانید با مطالعه مقاله ” چگونه استعداد خود را کشف کنید ” ایشان را بهتر بشناسید.

انواع تستهای استعدادیابی

1- تست mbti

تست mbti
تست mbti

در ای تست استعدادیابی، میتوانید در مورد ویژگی های خاصی از خودتان اطلاعات کسب کنید، در مورد نحوه کسب انرژیتان، اینکه درونگرا هستید یا برونگرا، افزاد درونگرا اغلب با تنهایی راحت تر هستند و از تنهاییشان انرژی میگیرند اما برعکس، افراد برونگرا باید در جمعی حضور داشته باشند و با برقراری ارتباط میتوانند انرژی بگیرند. همچنین در مورد نوع درک و طرز فکر نیز میتوانید روی این تست حساب کنید اینکه حسی هستید یا شهودی، یا احساسی هستید یا منطقی.

در مرحله اخر نوع برقراری ارتباط شما با جهان هم در این تست مشخص میشود که قضاوت کننده هستید و یا ادراکی! تمام این موارد را میتوانید به سادگی در این تست استعدادیابی کشف کنید، به طور مثال، تیپ شخصیتی بنده (علی پورصفیان) بر مبنای این تست، istj است، به منظور درونگرا، حسی، منطقی و قضاوتگر، یعنی میتوان گفت شخصی درونگرا هستم، بیشتر بر روی واقعیات تفکر میکنم، بیشتر منطقی فکر میکنم و برای خود نیز برنامه ریزی و تصمیمات صحیح را مبنی قرار میدهم.

2- تست disk

در این تست استعدادیابی، 4 مدل شخصیت وجود دارد، که میتوان گفت تمام انسانها این 4 مدل را در شخصیتشان دارند اما یکی کمتر و یکی بیشتر، به طور مثال بنده c و d قالب دارم، پس این 2 مورد در شخصیت بنده، بسیار بیشتر از موارد i و k یافت میشود، افراد d بسیار نتیجه گرا، جدی و رهبر هستند، افراد i تاثیرگزاری بالایی دارند و کمی منعطف تر با چاشنی شوخص و خنده دارند، افراد s بیشتر برای کارهای هنری، خلاقانه و انعطاف بیشتر امادگی دارند در صورتی که افراد با شخصیت c خشک تر، جدی تر و بسیار مسئولیت پذیر هستند.

3- تست هالند

تست هالند
تست هالند

این تست استعدادیابی، با عنوان تست رغبت سنجش شغلی هالند معرفی شده است، در این تست تعداد 6 مدل تمایلاتی برای هر انسانی مشخص میشود و مشخصا که پس از انجام تست، هر شخص 2 یا 3 مدل از ان 6 مدل را بیشتر داشته باشد، بهتر است به سمت انجام کارهایی حرکت کند که با ان خصوصیات ارتباط بهتر و بیشتری دارند.

ان 6 تمایل شغلی از این قبیل است: 1- واقع گرا، 2- جست و جوگر 3- هنری 4- اجتماعی 5- متهور 6- قراردادی افراد واقع گرا، افرادی هستند که به کارهای فنی علاقه بیشتری نشان میدهند، افراد جست و جوگر، افرادی هستند که به کارهای تحقیقاتی و پیدا کردن جواب سوالات علاقه بیشتری دارند، افراد هنری، افرادی هستند که نواوری، خلاقیت و ایده های جدید را بیشتر میپسندند، افراد اجتماعی، افرادی هستند که دوست دارند با دیگران بیشتر کار کنند و به دیگران کمک رسانی کنند.

افراد متهور و یا مدیر، افرادی هستند که بیشتر تمایل دارند تا کسب و کار خودشان را داشته باشند و مدیر کار خود باشند، افراد قراردادی، افرادی هستند که تمایل بیشتری به کسب اطلاعات، دقت و سازماندهی دادن به کارهایشان را در اولویت قرار میدهند. میتوانم بگویم که بنده بیشتر متهور، قراردادی، جست و جوگر و اجتماعی هستم.

4- تست گاردنر

تست گاردنر
تست گاردنر

در این تست استعدادیابی مشخص میشود که تمامی افراد دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند، تمام افراد هوش و استعداد متفاوتی دارند، در هوش 9 گانه گاردنر این موضوع ثابت میشود. 1- هوش موسیقایی، افرادی که قدرت درک موسیقی را بهتر دارند و در به خاطر سپردن نوت های موسیقی مهارت بالایی دارند، 2- هوش منطقی ریاضی، افرادی که با ریاضی و حساب و کتاب رابطه خوبی دارند و متوانند قوی ظاهر شوند، 3- هوش طبیعت گرا، افرادی که به طبیعت و محیطی طبیعی علاقه خاصی نشان میدهند.

4- هوش درون فردی، افرادی هستند که در تنهایی خود بهتر میتوانند کار کنند و فکر کنند و با تجزیه و تحلیل اطلاعات در تنهایی خود به نتایج بزرگی دست پیدا کنند. 5- هوش بدنی جنبشی، این افراد برای انجاک کارهای فیزیکی استعداد بالایی دارند، در هماهنگی بین مغز و عضلاتشان بهتر میتوانند مدیریت کنند، 6- هوش تجسمی، افرادی که در تحلیل و درک مسائل پیچیده تخیلی و فضایی توانایی بالاتری دارند، 7- هوش کلامی زبانی، مشخصا افرادی که میتوانند برای سخنرانی ها و اموزش و تفهیم بهتر عمل کنند.

8- هوش هستی شناسی، افرادی هستند که بهتر میتوانند دنیای اطراف خود را درک کنند، بهتر میتوانند سرایر افراد را درک کنند 9- هوش برون فردی، افرادی هستند که به سادگی میتوانند با دیگر افراد ارتباط برقرار کنند و در تعامل باشند. و شخصا هوش هستی شناسی، درون فردی، تجسمی و کلامی بالاتری به نسبت سایر هوش ها دارم.

5- تست کلیفتون

این تست استعدادیابی به طور ویژه تر و ریزتری به انواع شخصیت های انسان میپردازد، در این تست استعدادیابی در مورد 34 ویژگی اخلاقی سوالها و تستهای مطرح میشود که از بین انها مشخص میشود از ان 34 ویژگی اخلاقی، کدامشان در شما بیشتر موج میزند، از بین این 34 خصوصت، چندی از مهمترینشان را برایتان نام میبرم:

تحلیلگر بودن، اینده نگر بودن، ایده پرداز بودن، هدفمند بودن، متفکر بودن، انعطاف پذیر بودن، همدل بودن، مثبت گرا بودن، کمالگرا بودن و….

6- شناسایی علایق

مشخصا این جمله را بسیار شنیده اید که برای موفقیت باید به دنبال علایقتان حرکت کنید، این تست استعدادیابی بسیار مهم است و در این تست، با پرسش سوالاتی از شما، میتوان متوجه شد که بیشتر در زندگی که داشته اید، از چه کارهایی و چه خاطراتی بیشتر لذت برده اید، این تست میتواند بسیار کمک کننده باشد.

7- شناسایی ارزشها

پیدا کردن ارزشها
پیدا کردن ارزشها

ارزشها ویژگی های شخصیتی هستند که هر کس دوست دارد در زندگی خود کاری انجام دهد که در راستای ارزش هایش باشد، در غیر اینصورت ان شخص لذتی که از کارش نمیبرد، هیج، بلکه با ناراحتی ان کار را انجام خواهد داد.

به طور مثال، ارزشهای بنده، با معلومات بودن، تلاشگر بودن، کمک کننده بودن، سالم بودن هستند، پس اگر من کاری را انجام دهم که در ان کسب علم و دانش وجود داشته باشد، لذتی نخواهم برد و یا اگر کاری را انجام دهم که در ان به سلامت روح و جسمم لطمه ای وارد شود، از ان کار قطعا متنفر خواهم شد.

8- مزاج شناسی

شاید شنیدن این موضوع برایتان تازه و جالب باشد، اما مطاج شناسی در استعدادیابی امری ضروی و مهم است، افرادی که مزاج گرم دارند، خصوصیاتی بسیار متفاوت از افرادی که مزاج سرد هستند دارند، همچنین تر و خشک بودن نیز به همین شکل، مهم این است که بدانید مزاجتان گرم و تر است یا گرم و خشک، سرد و تر است و یا سرد و خشک، و یا حتی معتدل، و در انجام کارهای مختلف این موارد و خصوصیاتی که در بر دارند را لحاظ کنید که بتوانید شغلی متناسب را مزاج و روحیاتتان داشته باشید.

حال مشخص شده میشود که بنده باید شغلم را به چه شکلی انتخاب کنم که نزدیگترین حالت را به تمام تستها و شخصیت شناسی های یاد شده داشته باشد، استعدادیابی میتوان کلید خوشبختی و همچنین موفقیت در زندگی باشد و اگر شخصی از این استعداد های خود اگاهی نداشته باشد، مجبور است رنگ موفقیت را از زندگی خود پاک گند. عزیزان قطعا تستهای بیشتری نیز برای انجام استعدادیابی وجود دارد، اما در این مقاله فقط به همین 8 مورد اشاره کردم.

امیدوارم که از این مقاله مهم، نهایت استفاده را برده باشید، شاد، سلامت و عقاب باشید.

اگر سوالی براتون پیش اومده خیلی خوشحال میشم که با لبخند 🙂 در قسمت نظرات بپرسید، حتما بهتون پاسخ میدم.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نکته مهم:

میتونید روی عبارت هایی که با رنگ ابی مشخص شده اند کلیک کنید و اموزش مربوط به اونهارو ببینید.

اموزش های الزامی قبولی کنکور

اموزش های پربازدید

پرفروش ترین محصولات

دوره های آموزشی رایگان

محصولات تخفیف دار

فعلا محصول تخفیف خورده نداریم

روش خرید محصولات

نویسنده این مقاله:

keyboard_arrow_up