چگونه در 7 مرحله، انتخاب رشته عالی داشته باشید

همانطور که خودتان میدانید، انتخاب رشته یکی از اصلی ترین مراحل در قبولی دانش اموزان در کنکور است، البته که نقد هایی به ان وارد است، از این جهت که به خاطر گسترده بودن و سخت بودن ان به سادگی میتوان بدون کیفیت ان را انجام داد، اما در کل، میخواهم در این مقاله مهم در مورد چند موضوع اساسی صحبت کنم: 1- در مورد 7 مرحله از ابتدای تصمیم به انتخاب رشته و تا درج کد رشته محل ها در سایت سنجش 2- در مورد چالش های منفی و جا برای ازار دانش اموزان توسط مشاوران نا اگاه که باید بدانید و خود را در مقابل ان ایزوله کنید.

پس با من همراه باشید تا در مورد 7 مسیر عالی که با طی کردن انها به سادگی میتوانید در انجام کارهای انتخاب رشته خود بدرخشید.

7 مرحله یک انتخاب رشته عالی

تفاوتی ندارد که شما دانش اموز هستید و یا یک مشاور کنکور، در هر صورت باید این 7 مرحله را انجام داده و دقیقا بر این اساس پیش بروید تا بتوانید انتخاب رشته صحیح و دقیقی داشته باشید. مرحله به مرحله این 7 مورد را برایتان توضیح میدهم.

1- پیدا کردن حدود رتبه

در گام اولین بهتر است پس از کنکور سراسری حواستان به تست هایی که حل کردید و گزینه هایی که پاسخ داده اید باشد، تا بتوانید برای خود یک حدود درصد و یک حدود رتبه پیدا کنید، این کار میتواند به شما این کمک را بکند که بدانید تقریبا در چه حدود رشته هایی میتوانید قبول شوید و یا در کدام طیف دانشگاه ها باید سرمایه گذاری کنید، پس بهتر است حواستان به این مساله مهم باشد.

پس از طی شدن چندین روز بعد از کنکور سراسری که نتایج اعلام شد، حتما ان را در منزل حل کرده و برای خود حدود رتبه و درصد هایی مشخص کنید.

2- پیدا کردن اخرین رتبه نفرات قبولی

به جرات یکی از بهترین کارهایی که هر مشاور و یا حتی خود دانش اموز باید در انجام انتخاب رشته انجام دهد، این است که بتوانید به اخرین رتبه قبولی دانش اموزان کنکور سال قبل در رشته ها، شهرها، دانشگاه ها و رتبه های مختلف دسترسی داشته باشید و بتوانید خودتان را قیاس کنید، به سادگی میتوانید با مراجه با سایت ” تخمین قبولی قلم چی ” مراجعه کرده و طبق شکل زیر، بر روی تب کارنامه کنکر بر اساس رشته و دانشگاه کلیک کنید و به طور کاملا مشخص رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و متوجه شوید که دانش اموزان سال گذشته.

و یا سالهای گذشته با چه رتبه ای توانستند در کدام دانشگاه و کدام شهر در چه رشته ای قبول شوند.

اخرین رتبه قبولی
اخرین رتبه قبولی

این کار میتواند بسیار کمک کننده باشد، که بدانید شما هم حدودا میتوانید در همان رنج قبولی باشید، اگر اخرین رتبه قبولی پزشکی در دانشگاه تهران رتبه 160 بوده است، و شما توانستید به رتبه 500 برسید، مشخصا باید بدانید که هدف شما باید شهر و دانشگاه های دیگری باشد و نه دانشگاه تهران، پس به سادگی از این سایت و اطلاعات ارزشمند استفاده کنید تا بدانید که در انتخاب رشته خود حدودا چه رشته هایی را در کدام دانشگاه ها و شهرها میتوانید قبول شوید.

نکته مهم: دقت کردن به شرایط خاص نوشته شده در هر کد رشته محل و قبولی ان شاید لزوما شامل حال شما نباشد، به طور مثال در امار قبولی قبولی های دانشگاه تهران در رشته پزشکی میتوانید ببینید که اخرین رتبه قبولی با رتبه 3000 هم بوده است، اما چطور ممکن است؟ شاید به خودتان فکر کنید که شمایی که رتبه 2900 اورده اید هم میتوانید در ان کد رشته محل تحصیل کنید در صورتی که تقریبا غیر ممکن است، چرا؟ به این دلیل که ان قبولی به خاطر شرایط خاص بوده است و ان دانش اموز به خاطر شرایط محروم بومی بودن استان تهران، توانسته با ان رتبه در ان دانشگاه قبول شود.

اخرین رتبه قبولی
اخرین رتبه قبولی

3- تحلیل کارنامه اولیه

زمانی که کارنامه اولیه صادر میشود و در سایت سنجش توضیع میشود، دانش اموزان عزیز میتوانید به سادگی با مراجعه به ادرس اینترنتی ” sanjesh.org ” و ارائه اطلاعات مورد نیاز، کارنامه خود را دریافت کرده واز رتبه، درصد ها و تراز خود کسب اگاهی کنید، در این مرحله شما باید توانایی دقیق و کامل کارنامه خود را داشته باشید، از مشخص شدن استان بومی تا استفاده ان، مشخص کردن رتبه اصلی شما برای انتخاب رشته و تمام اطلاعاتی که لازم است بدانید تا بتوانید انتخاب رشته عالی و دقیق داشته باشید داخل ان نوشته شده است.

میخواهم ازتان دعوت کنم تا برای اینکه به شکلی عالی و مناسب تحلیل کارنامه اولیه را بیاموزید و از این جهت بر روی لینک “ اموزش انتخاب رشته ” کلیک کنید و اموزش عالی تحلیل کارنامه را بیاموزید، در ان مقاله به طور کلی در مورد 0 تا 100 انتخاب رتشه صحبت کردم و بسیار کامل انجام تمام مراحل اختصاصی ان را توضیح داده ام، حتما از ان استفاده کنید.

4- طمع نکنید

اگر در مرحله قبلی ناامید شده اید و متوجه شدید که رشته های عالی را در دانشگاه های عالی نمیتوانید قبول شوید، خواهشا طمع نکنید و گول افراد شیاد و سودجو را نخورید، کمی به این موضوع فکر کنید که چند نفر از دانش اموزان در انتخاب رشته خود هر ساله موفق نمیشوند به خواسته هایشان برسند؟ قطعا بیش از 100 هزار نفر هستند که این شرایط را دارند و میخواهند انتخاب رشته را انجام دهند، زمانی که یک داوطلب کنکور قادر به کسب رتبه عالی نباشد، اطلاعات کافی از مراحل انتخاب رشته، ظرفیت های هر رشته و رتبه اخرین نفرات قبولی در هر رشته نداشته باشد، به سادگی میتواند گول افراد سودجو را بخورد.

مشاورانی که بیش از هر چیزی به پول اهمیت میدهند و با دروغ به خواسته خود رسیدن را بی اهمیت میدانند، مشاورانی که همیشه و هر ساله در زمان انتخاب رشته با دادن وعده های دروغین، عکس های ادیت شده و ویدیو های ادیت شده سعی در منحرف کردن شما را دارند، انها به شما میگویند که با رتبه های بالا و خراب هم میتوانید به رشته های مناسب و خوبی دل ببندید، اما هم خودشان و هم خودتان میدانید که دروغ است، اما بسیاری از دانش اموزان طمع میکنند و تنها چند میلیون از پول خود را حرام میکنند.

بهتان پیشنهاد میکنم تا به مقاله ” 10 دروغ و اشتباه مشاوران در انتخاب رشته ” مراجعه کنید و به صحبت های بنده و دوست عزیزم استاد افشار عزیز گوش دهید تا ببینید که چگونه و از چه طریقی میتوانند با صحبت های دروغین پولتان را بگیرند و شما را به جایی نرسانند. حتما ان مقاله را با دقت بخوانید و ویدیو داخل ان را با دقت تماشا کنید.

5- مطالعه دفترچه انتخاب رشته

دفترچه انتخاب رشته کنکور
دفترچه انتخاب رشته کنکور

یکی از مهمترین و اساسی ترین کارهایی که شخصا هر ساله قبل از انجام انتخاب رشته برای دانش اموزان انجام میدهم، همین کار است، مطالعه دفترچه انتخاب رشته، هر ساله ممکن است بعضی قوانین تغییر کنند و من ” علی پورصفیان ” به عنوان یک مشاور موظف هستم تا ان دفترچه را مطالعه کنم تا از قوانین جدید اگاه شوم و بتوانم بهترین انتخاب رشته را برای دانش اموزانم داشته باشم. به سادگی میتوانید به سادیت سنجش مراجعه کنید و حدودا 1 هفته قبل ازانتخاب رشته، این دفترچه را دانلود کرده و به خوبی مطالعه کنید.

در دفترچه راهنمای انتخاب رشته، علاوه بر قوانین و مقررات، علاوه بر روش ثبت نام و تمام اطلاعات لازم، تمام کدرشته محل هایی که موجود هستند و همچنین ظرفیت هایی که دارند مشخص شده است، پس مطالعه انها و اینکه بدانید در کدام دانشگاه و استان چه رشته هایی ارائه شده است میتواند کمک کننده باشد.

6- انجام انتخاب رشته

این مرحله دیگر زمان انجام انتخاب رشته است، که یا خودتان این کار را به تنهایی انجام میدهید و یا به بنده مراجعه میکنید و این اجازه را میدهید که این کار مهم و حساس را بنده برایتان انجام دهم، بنده علی پورصفیان که بیش از 5 و 6 سال است کار انتخاب رشته چه دانشگاه سراسری و چه ازاد را انجام میدهم، در این مرحله برای دانش اموزان صحبت های مناسبی دارم. در این مرحله شخص دانش اموز باید اگاهی زیادی در مورد انتخاب رشته کسب کند تا بتواند مراحل کار را به خوبی انجام دهد.

تهیه لیست اولیه به خودی خود یک کار سنگین و طاقت فرساست، و چندانی هم شدنی نیست، چرا؟؟ به این دلیل که شما باید اخرین رتبه های قبولی در هر رشته و در هر دانشگاه را داشته باشید تا بتوانید بر اساس ان انتخاب رشته خود را انجام دهید اما ایا چنین امکانی برای شما فراهم است؟ قطعا خیر زیاد این اطلاعات به سادگی در اینترنت و یا به گونه های دیگر یافت نمیشود، پس بهتر است اعتماد کنید و این اجازه را دهید تا بنده برایتان انجامش دهم (یا هر مشاوری اگاه تر از بنده)

انتخاب رشته با علی پورصفیان
انتخاب رشته با علی پورصفیان

7- تهیه لیست ثبت نام

اخرین مراحل در انجام انتخاب رشته این است که شما لیست اولیه را تهیه کنید، با اموزش لازم ان را اولویت بنده صحیح کنید و در اخر لیست ثانویه و نهایی خود را تشکلی دهید، که به طور بسیار جامع و کاملی در مقاله ” اموزش رایگان انتخاب رشته از 0 تا 100 ” توضیح دادم، فقط کافیست به ان مقاله مراجعه کنید، ان را مطالعه کنید و از محتوای ان استفاده ببرید.

حال نوبت به ان رسیده که در مورد چالش هایی مهم و عجیبی که در مرداد ماه بین مشاوران و دانش اموزان رخ میدهم کمی صحبت کنیم.

چالش های بزرگ داوطلبان کنکور در انتخاب رشته

پذیرش شکست سخت است، دانش اموزان بسیاری هر ساله به دنبال داشتن امید و ارزوی قبولی هستند، دانش اموزانی که اطلاعات، اگاهی و دانش کافی در مورد انتخاب رشته ندارند، به شدت متضرر میشوند، داوطلبانی که ازظرفیت رشته ها و اخرین رتبه هر رشته در هر دانشگاه اطلاعاتی ندارند، به شدت ضرر میکنند، عزیزان این را بدانید که اگر شما اگاه باشید، به هیچ عنوان هیچ کسی نمیتواند در مسیر کنکور به کارهای شیادانه دست بزند، کسی دیگر نمیتواند با دروغ گفتن با دانش اموزان، امید واحی بدهد و پول انها را بگیرد، عزیزان لطفا اگاه باشید.

تا میتوانید اطلاعات خود را بالا ببرید، تا حد ممکن سعی کنید تا از تیر ماه به دنبال کسب اطلاعات در مورد انتخاب رشته باشید تا بتوانید با اگاهی راه درست و صحیح را بروید، امیدوارم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید، شاد سلامت و عقاب باشید.

اگر سوالی براتون پیش اومده خیلی خوشحال میشم که با لبخند 🙂 در قسمت نظرات بپرسید، حتما بهتون پاسخ میدم.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نکته مهم:

میتونید روی عبارت هایی که با رنگ ابی مشخص شده اند کلیک کنید و اموزش مربوط به اونهارو ببینید.

اموزش های الزامی قبولی کنکور

اموزش های پربازدید

پرفروش ترین محصولات

دوره های آموزشی رایگان

محصولات تخفیف دار

فعلا محصول تخفیف خورده نداریم

روش خرید محصولات

نویسنده این مقاله:

keyboard_arrow_up