توضیح جامع حوزه دید چشم – با یک نگاه، یک خط از هر کتاب را بخوانید

یکی از راههایی که به کمک ان میتوان سریعتر مطالب نوشتاری را خواند و سریعتر درک کرد، افزایش قدرت حوزه دید چشم است. حوزه دید چشم شدیدا باعث افزایش میزان درک از مطالعه جملات هر کتابی میشود، پس بیایید با انجام تمارینی که در این مقاله به انها اشاره میکنم، حوزه دید چشم و در نتیجه ان سرعت مطالعه خود را بیشتر کنید.

منظور از حوزه دید چشم چیست

به بیشترین تعداد کلمه که در تماشای لحظه ای جمله، می توانید ببینید و درک کنید حوزه دید چشم گفته می شود.

اصولاً حوزه دید افراد، به اندازه فقط یک کلمه است، مثالی برایتان میزنم: وقتی که مشغول مطالعه کتاب هستید چطور مطالعه می کنید؟ آیا به این صورت نیست که کلمه به کلمه جملات را می خوانید و درک می کنید و به جلو می روید؟ به احتمال بسیار زیاد، شیوه مطالعه شما به این صورت است “کلمه به کلمه” پس یعنی حوزه دید چشم شما به اندازه همان کلمه هایی که مطالعه می کنید می باشد. (یعنی حوزه دیدتان کم است)

این در صورتی است که می توان با انجام تمارینی حوزه دید چشم را مقداری افزایش دهید، به گونه ای که با یک بار نگاه کردن به نقطه ای از جمله، می‌توان تا دو کلمه قبل و بعد یا حتی سه کلمه بعد یا قبل از آن نقطه را متوجه شوید و کلمه ها را درک کنید. (حتی بیشتر از 3 کلمه قبل و بعد)

به طور مثال: در جمله “علی پورصفیان نویسنده کتاب از 10 به 100” اگر بخواهید جمله را بخوانید، به چه صورت این کار را انجام می دهید؟ قطعاً کلمه ها را دانه به دانه مطالعه می‌کنید، اما شخصی که حوزه دید بالاتری دارد می تواند همان جمله گفته شده را فقط با دو یا یک نگاه بخواند و متوجه شود. یعنی با نگاه اول جمله “علی پورصفیان نویسنده” را به خوبی ببیند و متوجه شود و با نگاه دوم ادامه جمله که “کتاب از 10 به 100” است را ببیند و درک بکند.

حال توجه کنید آن جمله هشت کلمه دارد اگر بخواهید کلمه به کلمه مطالعه بکنید ۸ نگاه باید داشته باشید و هر بار که شما کلمه ها را نگاه می کنید زمانی را به آنها اختصاص می‌دهید و این در حالیست که شخصی که حوزه دید چشمش را افزایش داده است، فقط و فقط با دو نگاه می تواند همان جمله را درک کند و متوجه شود حال مدت زمان مطالعه آن جمله زمانی که هشت بار کلمه ها را دانه به دانه می‌بینید بیشتر خواهد بود؟

یا زمانی که فقط با دو مرتبه نگاه کردن می توانید آن را درک کنید؟ قطع بر یقین زمانی که حوزه دید چشم خود را افزایش بدهید و به جای هشت مرتبه با دو مرتبه نگاه کردن آن جمله را درک کنید سرعت مطالعه شما بسیار بیشتر از حالت قبل خواهد شد.

برای افزایش حوزه دید باید تمرین هایی را انجام دهید که عموما دشوار هستند. در این مقاله به بررسی یکی از این تمرین ها می پردازیم.

تمرین پرانتز گذاری

برای انجام این تمرین صفحه ای از کتاب را به سه قسمت تقسیم کنید. در قسمت اول هر دو کلمه را در یک پرانتز قرار دهید و در قسمت دوم هر سه کلمه و در قسمت چهارم هر چهار کلمه را در یک پرانتز قرار دهید. دقت کنید که کلماتی نظیر، “است، از، به، شاید، اگر، اما، او، آنها، ایشان، و…” به تنهایی یک کلمه جدا محسوب می‌شوند.

افزایش حوزه دید چشم
افزایش حوزه دید چشم

حال به ابتدای صفحه بروید، شما کلماتی را داخل پرانتز دارید، هدف از انجام این تمرین این است که با یک بار نگاه کردن به وسط هر پرانتز بتوانید کل کلمه هایی که در آن پرانتز جای گرفتند را درک بکنید. در قسمت اول، دوم و سوم این صفحه تنها کاری که باید انجام دهید این است که هر پرانتز را فقط برای یک بار به وسط ان نگاه کنید و آنقدر به پرانتزها دقت بکنید و مرکز توجه خود را جوری تقسیم کنید که آرام آرام چشم‌هایتان بتوانند مابقی کلماتی که در آن پرانتز قرار گرفتند را ببینند و درک کنند، بدون اینکه چشم‌های شما بخواهند حرکتی داخل پرانتز داشته باشد.

کافیست بیش از پنج و شش صفحه این تمرین را انجام بدهید آنگاه متوجه خواهید شد که در زمان مطالعه هر کتاب چشمهایتان ناخودآگاه تا چند کلمه بعد را می توانند ببینند، مسلماً هرچه که حوزه دید شما افزایش پیدا می‌کند، سرعت مطالعه شما نیز افزایش پیدا کرده است.

قبل تمرین، گرم کنید

قبل از انجام تمرین پرانتز گذاری، حتماً چشم های خود را گرم کنید. به این منظور کاغذ بزرگی به همراه داشته باشید و یک علامت بی نهایت بزرگ را در آن بکشید به گونه ای که علامت بی نهایت کل کاغذ را در بر گرفته باشد.

توضیح جامع سرعت چشم
توضیح جامع سرعت چشم

حال کاغذ را در هوا بگیرید و با چشم های خود “همانطور که آن علامت را با دست روی کاغذ کشیدید” خطوط را دنبال کنید. بگذارید و اجازه بدهید تا چشم‌هایتان روی هوا به حالت علامت بی نهایت حرکت کند، این تمرین را ۲ الی ۳ دقیقه انجام دهید.

با کمک این تمرین عضله های چشم خود را گرم کرده اید، اگر بدون انجام گرم کردن عضلات چشم مشغول تمرین پرانتز گذاری شوید چشم هایتان به شدت احساس خستگی و خواب آلودگی خواهند داشت. میتوانید به مقاله ” 7 تمرین برای افزایش حوزه دید چشم ” مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری در اینن زمینه کسب کنید.

توجه داشته باشید که تمرین پرانتز گذاری تمرین ساده ای نیست و در نتیجه به چشم‌ها به مقدار قابل توجهی فشار وارد می کند، پس اگر در حین انجام تمرین احساس خواب آلودگی یا خستگی شدید در چشم های خود داشتید میتوانید زمان کوتاهی را به چشمهایتان استراحت دهید و انها را ببندید تا استراحت کنند.

به طور نکته وار خدمتتان عرض می کنم: اگر فقط و فقط به تنهایی بر روی حوزه دید چشم خود کار کنید، نمی‌توان به طور قطع این طور گفت که تمامی کلمه ها را به خوبی بتوانید درک کنید و یاد بگیرید، درست است که چشمهایتان با افزایش حوزه دید می‌توانند خوب کلمات را ببینند، اما این قدرت مغز شماست که می‌تواند باعث شود شما آنها را به خوبی درک کنید.

پس اگر می خواهید که قدرت درک مطلب مغزتان را افزایش دهید و یا حتی به طور تضمین شده‌ ای بر روی افزایش سرعت چشم و قدرت حافظه خود کار کنید، می توانید در ابتدا توضیحات دوره آموزشی تندخوانی را مطالعه بفرمایید اگر برایتان مقدور بود و تمایل داشتید در این دوره ثبت‌نام و شرکت بکنید و البته همچنان میتوانید اموزش عالی، کامل و رایگان تندخوانی را نیز تماشا کنید. روی این عبارت کلیک کنید (اموزش جامع تندخوانی از 0 تا 100)

دوره تندخوانی پیشرفته و تضمینی
دوره تندخوانی پیشرفته و تضمینی

شاد، سلامت و عقاب باشید

اگر سوالی براتون پیش اومده خیلی خوشحال میشم که با لبخند 🙂 در قسمت نظرات بپرسید، حتما بهتون پاسخ میدم.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نکته مهم:

میتونید روی عبارت هایی که با رنگ ابی مشخص شده اند کلیک کنید و اموزش مربوط به اونهارو ببینید.

اموزش های الزامی قبولی کنکور

اموزش های پربازدید

پرفروش ترین محصولات

دوره های آموزشی رایگان

محصولات تخفیف دار

فعلا محصول تخفیف خورده نداریم

روش خرید محصولات

نویسنده این مقاله:

keyboard_arrow_up